top of page
DSC06495.jpg

Het “Wiggershuis” voorziet de vaarschool in sanitaire voorzieningen; zo beschikken we over nette douches, voldoende wc’s, een grote keuken met vele gemakken. Verder heeft het “Wiggershuis” twee grote zalen beneden die als eetzaal en theorielokaal gebruikt worden. Op de zolder hebben de instructeurs hun eigen plek, waar zij hun lessen voorbereiden en waar vergaderd wordt.

 

Op de eerste dag vindt eerst een selectiemoment plaats;  door middel van opdrachten te doen op het water kan het niveau van de cursisten bepaald worden. Na het selectie moment wordt ’s avonds de bootsindeling en de 

Hoe ziet een dag eruit?

Bij Vaarschool Seal zijn de zomerweken zogezegd “intern”. Wij maken gebruik van de voorzieningen van Scouting Olav Naarden. Wij beschikken hierdoor over een groot binnenverblijf met 4 ruimtes, waar allerlei activiteiten plaats vinden.

De cursisten komen op zondag/maandag aan en blijven dan vervolgens de gehele week bij ons tot op zaterdagmiddag / zondagmiddag. Bij aankomst horen de cursisten de tentenindeling, deze wordt gemaakt naar leeftijd en geslacht. De tenten staan op het terrein van het “Wiggershuis” in de jachthaven van Naarden. Het onderkomen wordt gebruikt als hoofdkwartier van de vaarschool.

DJI_0072.jpg

instructeur voor die week bekend wordt gemaakt. Na een week praktijk en theorie instructie wordt de week afgesloten met een theorie examen, een bonte avond en een praktijkexamen.

DSC07489.jpg

Overdag wordt er gevaren en wordt er praktijk instructie gegeven, die aanslaat op die theorie van de avond ervoor. Tijdens de praktijk en theorie lessen is er altijd tijd voor ontspanning in de vorm van leuke spellen! ’s Avonds is er vrije tijd, gevolg door theorieles en een avondspel. Hierna gaan de cursisten naar bed om de volgende ochtend weer uitgerust aan de slag te kunnen gaan.

De vaarschool wordt gerund door vrijwilligers. Al onze instructeurs zijn jonge en enthousiaste mensen met super veel ervaring, die jou willen leren zeilen!

 

Er wordt gevaren in Lelievletten, een standaard kielboot vergelijkbaar met een Valk of 16 Kwadraat. De lelievletten worden 

elk jaar goed onderhouden, waardoor er optimaal getraind kan worden. Verder hebben wij beschikking over een sleper en twee volgboten met buitenboordmotor.

bottom of page