top of page

Welkom, bij vaarschool SEAL

Leer zeilen! Is het motto van Vaarschool Seal. In navolging van de rijke zeiltraditie in Nederland is het mogelijk om bij diverse zeilscholen kennis te maken met deze echte Nederlandse sport. Seal is een jonge en enthousiaste vaarschool die zich bezig houdt met het geven van zeilles aan jonge mensen.

“Seal betekent leren zeilen, maar vooral ook veel gezelligheid.”

Seal is ontstaan in 1976 toen er bij Scouting Olav Naarden de behoefte bestond om het zeilniveau van de zeeverkenners te 

DSC02511-2.jpg

verhogen. De werkgroep van toen is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige zeilschool die jaarlijks lesgeeft aan vele scouts maar ook aan vele niet- scouts.

De cursussen van Seal worden gegeven op basis van de normen van de C.W.O.(Commissie Watersport Opleidingen). Iedere cursusweek wordt bovendien afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door een bevoegd examinator. Deze mag de landelijk erkende C.W.O.-diploma’s uitreiken.

Vaarschool Seal is een vaarschool die werkt op een niet-commerciële basis. De uitgangspunten van Vaarschool Seal; Leren zeilen, veel gezelligheid tegen een leuk tarief.

“Wij zien je graag terug in een van onze zomerweken!”

De organisatie van Vaarschool SEAL

Vaarschool Seal is onderdeel van Scouting Olav Naarden. De missie van Vaarschool Seal is om cursisten de liefde voor het zeilen bij te brengen, zo goed mogelijk op te leiden en vooral een hele leuke tijd op het water te bezorgen. De vaarschool wordt gerund door vrijwilligers. Al onze instructeurs zijn jonge en enthousiaste mensen met super veel ervaring, die anderen willen leren zeilen!

Elk jaar organiseert Vaarschool Seal twee of meer cursusweken met meer dan 30 vrijwilligers. De cursisten zijn veelal scouts van Scouting Olav Naarden en andere scoutinggroepen gelegen aan de randmeren en het IJ-meer. Verder nemen veel scouts ook hun vriendjes en vriendinnetjes mee, hierdoor krijgen wij een lekkere gemixte groep met veel gezelligheid.

Geen scout? of zeilervaring? Geen probleem ! Bij SEAL leer je het! 

bottom of page